Pensiune | Despre Piatra Neamt | Cazare |

Basil - Bed & Breakfast - Cazare si mic dejun - 0747-241881

PIATRA NEAMT - PERLA MOLDOVEI -

Piatra Neamț ,Kreuzburg an der Bistritz (germană ) , Karácsonkő (maghiară ) este capitala județului Neamț ,situat în regiunea istorică a Moldovei , estul României . Datorită locației sale privilegiate din estul Carpaților , este considerat unul dintre cele mai pitorești orașe din România , considerat Perla Moldovei .

CURTEA DOMNEASCA

Frumoasa ctitorie a lui Stefan cel Mare se mai pastreaza si astazi in orasul Piatra Neamt fiind cunoscuta drept centrul istoric al urbei. Situat pe un mic platou in jurul caruia s-a dezvoltat actualul oras, complexul architectural este format din Biserica “Sf. Ioan Botezatorul”, Turnul-clopotnita si Curtea Doamneasca.

TELEGONDOLA

Telegondola este cel mai simplu si rapid mijloc de transport pentru a ajunge la partia de ski de pe dealul Cozla, si modul ideal prin care puteti admira orasul si imprejurimile de la o inaltime considerabila. Statie pornire: gara Piatra-Neamt ; Statie sosire: muntele cozla, altitudine 657 metri . Program functionare: Luni* : 11:00 - 21:00 ; Marti - Joi : 10:00 - 21:00 Vineri - Duminica : 09:30 - 24:00

STRANDUL TINERETULUI

Aflat pe malul drept al raului Bistrita, Strandul Tineretului din Piatra Neamt va sta la dispozitie cu 2 bazine de inot ( adulti si copii) , 3 terenuri de tenis cu noctura la pretul de 20 de lei/ora respectiv 25 lei/ora – nocturna. Mai puteti inchiria rachete de tenis la pretul de 10 lei/ora si mingile de tenis pentru doar 5 lei/ora. Daca va place tenisul de masa, sunt disponibile 3 mese de tenis pentru doar 10 lei/ora respectiv 5lei/ora pentru palete , iar daca sunteti pasionati de fotbal? Foarte bine! Sunt si doua terenuri de fotbal cu gazon artificial.

TEATRU

Construita intre anii 1929-1947 si proiectata de catre arh F.E. Droz si Carol Zane, cladirea teatrului a fost initial inchiriata, dupa care in anul 1958 a fost reamenajata si redata scopului ei initial. Tot in acest an s-a infiintat sectia din Piatra Neamt a Teatrului de Stat din Bacau si astfel au venit la Piatra Neamt tineri absolventi ai IATC. Piesele de teatru jucate aici sunt piese contemporane, romanesti si straine, dar si din marile valori ale dramaturgiei universale.

MUZEE

Înfiinţat în anul 1978, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ cuprinde următoarele unităţi: Muzeul de Istorie şi Arheologie ,Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni , Muzeul de Ştiinţe Naturale, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul Memorial „Calistrat Hogaş”, Expoziţia „Curtea Domnească”, Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” ,Muzeul de Istorie şi Etnografie, Tg. Neamţ ,Muzeul Cetatea Neamţ – Tg. Neamţ ,Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humuleşti – Tg. Neamţ , Casa Memorială „Veronica Micle”, Tg. Neamţ , Muzeul de Istorie Bicaz , Muzeul de Istorie Roman , Muzeul de Artă Roman şi Muzeul de Ştiinţele Naturii, Roman .